søndag 8. juni 2014

Syltetøy-dilla

Her kommer oppskrift på enda et syltetøy. Nesten likt som det forrige, bare med blåbær i. Dette er det beste syltetøyet jeg har smakt på lenge, og sååå enkelt å lage! Verdt å prøve!

Ingredienser:
  • 200 gram jordbær 
  • 100 gram rabarbra (vi har den tynne finstilkede typen)
  • 50 gram blåbær

Fremgangsmåte:

  1. Del rabarbra i 2 cm store biter. Del jordbærne i to. Blåbærne kan være som de er. 
  2. Legg lagvis i en gryte sammen med sukker. 
  3. La blandingen stå en time på kjøkken. Da vil det begynne å safte seg.
  4. Kok så blandingen forsiktig opp. Kok i 15-20 minutter.
  5. Mos til slutt i en stavmikser.

Jeg oppbevarer syltetøyet i kjøleskapet i syltetøyglass som jeg har sterilisert (Koker opp vann i vannkoker og heller i glasset. La stå i et par minutter før du heller ut vannet)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar