Høsten er tid for god bakst med epler i. Her er en oppskrift for de som ikke liker eplebåter i kaken. Eplene skal finraspes, med skallet på. :)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
- 200 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 3 egg
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3-4 epler, finraspet
- 2 ss perlesukker
- 1 ts kanel
- godt lag med pianovaniljekrem på toppen av kaken.
- mandler hakket på toppen
Fremgangsmåte:
- Visp sammen smør og sukker til det er hvitt med kjøkkenmaskin (minst 5 minutt).
- Tilsett egg, et om gangen og rør mellom hvert egg.
- Sikt i det tørre og rør det sammen.
- Vend forsiktig inn raspent eple.
- Ha deigen i en smurt springform på 24 cm.
- Fordel over godt med vaniljekrem på toppen
- Stekes på 180 grader i ca 50 min-1 time på midterste rille. Sjekk med stekepinne.
- Pynt gjerne med hakket mandler på toppen etter steking.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar