søndag 16. oktober 2016

Gulrotkake

Her kommer en ny oppskrift på gulrot kake som jeg har brukt en del i det siste. Jeg har brukt den både til å lage kake og muffins. Dersom oppskriften lages som muffins blir det cirka 24 stk. Stekes i ca 15 min. Sjekk med stekepinne om de er ferdige.


Ingredienser bunn:
  • 4 romtempererte egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl mel
  • 1,5 dl solsikkeolje (eller f.eks rapsolje)
  • 4-5 gulerøtter finrevet
Fremgangsmåte:
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis i kjøkkenmaskin
  2. Tilsett olje
  3. Sikt i det tørre og miks det sammen med resten.
  4. Vend til slutt inn gulrot.
  5. Røren tilsettes en smurt rund form på 22 cm
  6. Stekes i ca en time ++ på 160 grader (sjekk med steke pinne for å se når den er ferdig).
  7. Avkjøl før krem tas på.
Krem ingredienser:
  • 200 g romtemperert smør
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss melk
  • 1 ss saft fra fersk appelsin (kan sløyfes, men gjør smaken litt friskere)
  • 200 g philadelphia ost
Fremgangsmåte:
  1. Visp sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin i minst 5 minutter på høy hastighet til blandingen blir hvit.
  2. Tilsett vaniljesukker
  3. Ha i melken og appelsin saften.
  4. Tilsett tilslutt philadelphia ost.
  5. Ikke pisk for kraftig etter at osten er tilsatt. Da kan kremen skille seg.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar