Her kommer en ny oppskrift på gulrot kake som jeg har brukt en del i det siste. Jeg har brukt den både til å lage kake og muffins. Dersom oppskriften lages som muffins blir det cirka 24 stk. Stekes i ca 15 min. Sjekk med stekepinne om de er ferdige.
Ingredienser bunn:
Fremgangsmåte:
Krem ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ingredienser bunn:
- 4 romtempererte egg
- 3 dl sukker
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl mel
- 1,5 dl solsikkeolje (eller f.eks rapsolje)
- 4-5 gulerøtter finrevet
- Pisk egg og sukker til eggedosis i kjøkkenmaskin
- Tilsett olje
- Sikt i det tørre og miks det sammen med resten.
- Vend til slutt inn gulrot.
- Røren tilsettes en smurt rund form på 22 cm
- Stekes i ca en time ++ på 160 grader (sjekk med steke pinne for å se når den er ferdig).
- Avkjøl før krem tas på.
- 200 g romtemperert smør
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss melk
- 1 ss saft fra fersk appelsin (kan sløyfes, men gjør smaken litt friskere)
- 200 g philadelphia ost
- Visp sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin i minst 5 minutter på høy hastighet til blandingen blir hvit.
- Tilsett vaniljesukker
- Ha i melken og appelsin saften.
- Tilsett tilslutt philadelphia ost.
- Ikke pisk for kraftig etter at osten er tilsatt. Da kan kremen skille seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar