Har du rips i hagen i sommer? Da anbefaler jeg deg å teste ut denne pana cotta oppskriften med ripsbærsaus
Til 4 porsjoner trenger du:
- 3 plater gelantin
- 5 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 1 vaniljestang
- 250 g rips + noen rips til pynt på toppen
- 100 g melis
- 1 ss sitronsaft
- Mynteblader
Fremgangsmåte:
- Legg gelantinplatene i en skål med kaldt vann
- Skrap ut frøene fra vaniljestangen
- Kok forsiktig opp sukker, fløte og vaniljefrøene. Ta gryten av platen så fort fløten har kokt opp.
- Klem ut vannet av gelantinplatene og rør de forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene i gryte
- Avkjøl 10 minutter og hell blandingen over i noen fine glass. Sett i kjøleskap i 4 fire timer.
- Lag så ripssaus. Mos rips, melis og sitron med f.eks en stavmikser. Sil så sausen for å fjerne steinene. Bruk en skje for å presse igjennom blandingen
- Sett sausen kjølig frem til panna cottaen skal serveres
- Pynt med et par rips og mynteblader rett før servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar