Kjempe god oppskrift som min søster har introdusert meg for. En fin rett å servere i forening eller annet godt lag.
(4 personer)
Dette trenger du:
- 350 g sushi ris (fås kjøpt på f.eks Obs)
- Vann
- Salt
- 500 g salem lakesfilet i terninger
- 1-2 mango
- 2 avacado i skiver
- 2 vårløk, fin snittet
- Salatblader
- 1/2 chili
- Syltet ingefær
- Sorte sesamfrø (om du finner eller bruk de vanlige)
- Frisk koriander
- Sitrongress
- Agurk
- Peanøtter eller cashewnøtter
- Edamer bønner (finnes i frysedisken)
- Sushi soyasaus (fås også kjøpt på f.eks Obs, ikke bruk vanlig soyasaus)
- Lime
- Riseddik
- Sukker
- Hvitløk, finhakket
- Sriracha (sterk chilisaus)
Fremgangsmåte:
- Kok risen etter anvisning på pakken. Rør forsiktig i risen når den er ferdig. Serveres lun/avkjølt.
- Mens risen koker, rør sammen ingrediensene til Ponzu sausen; 1 dl sushi soyasaus, saften av 1 lime, 1 ss riseddik, 2 ts sukker, 1 fedd hvitløk, 1 ts Sriracha saus
- Skjær opp fisken i biter på ca. 2x2 cm. Drypp gjerne litt av Ponzu sausen over før servering. Bruk fersk laks av god kvalitet.
- Skyll salaten, skjær opp frukt og grønnsaker.
- Skrell edamer bønnene (det tar litt tid)
- Rist sesamfrøene i en panne
- Fordel alt i ulike skåler, og pynt med chili og frisk koriander
- Server umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar