Ingredienser:
- 1 liten løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2-3/4 rød chili, finhakket
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 gulrøtter, grovt revet
- 1 (syrlig) eple, grovt revet
- ca 2 ts karri
- 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
- 2 dl kremfløte (det står matfløte eller kokosmelk på Trines matblogg, men kokker pleier å si at man skal bruke kremfløte)
- 3-4 kyllingfileter, i biter
- pepper
- litt salt
- rikelig med frisk koriander, grovt hakket
Fremgangsmåte:
- Hakk opp og riv som angitt ovenfor
- Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.
- I mellomtiden deler du kyllingfileten som stekes i litt smør på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt pepper underveis.
- Tilsett kyllingbiter og kokosmelk/fløte i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.
Serveres med godt brød, for eksempel nanbrød eller foccacia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar