Og her desserten vi hadde i foreningen. Denne er også fra Trines Matblogg og var veldig enkel å lage... utenom at jeg greide å svi første runde med kjeks. Så følg med! ;) Man kan også fint erstatte 1 vaniljestang med 1 ts vaniljeekstrakt. Den bør serveres kald!
Bunn:
- 6-8 usøtede kjeks (for eksempel Kornmo)
- 1 ss smør
- 2 ss sukker
Ostekrem:
- 100 g Snøfrisk eller annen kremost
- 1 vaniljestang, frøene
- 2-3 ss melis
- 3 dl kremfløte
- ca. 200 g friske bringebær eller andre bær
- melisdryss
Fremgangsmåte:
- Knus kjeksene Ha kjekssmulene sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La smulene avkjøles på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
- Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, siktet melis og vaniljefrøene. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
- Ha kjekssmulene i et glass og fordel ostekremen oppå. Ha bringebærene oppå og gi dem gjerne et lite melisdryss rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar