Her kommer oppskrift på hjemmelaget kjøttkraft. Et sunt alternativ til buljonger. Veldig lettlaget!
Du trenger:
- 1 kg kraft bein (jeg kjøpte hos slakteren - 3 kg for 100 kr)
- 2 gulrot
- 1 purre
- 1/2 sellerirot
- 2 løk
- 2 liter vann
Fremgangsmåte:
- Stek kraftbeinene i ovnen på 200 grader i 20 minutter (for å få ut mest mulig kraft)
- Skrell og kutt opp grønnsaker og hiv i en gryte.
- Hell over 2 liter vann.
- Kok opp
- Legg kraftbeina i gryten når de er ferdige i ovnen.
- Kok i 5-15 timer på svak varme
- Sil av kraft.
- Kast kjøtt og grønnsaker i matavfallet.
- Fordel kraften i beger, avkjøl og frys. Kraften er også ypperlig til å bruke i barnemat siden den ikke er tilsatt salt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar