tirsdag 15. april 2014

Kjøttkraft - kast buljongterningene!

Her kommer oppskrift på hjemmelaget kjøttkraft. Et sunt alternativ til buljonger. Veldig lettlaget!

Du trenger:
  • 1 kg kraft bein (jeg kjøpte hos slakteren - 3 kg for 100 kr)
  • 2 gulrot
  • 1 purre
  • 1/2 sellerirot
  • 2 løk
  • 2 liter vann


Fremgangsmåte:
  1. Stek kraftbeinene i ovnen på 200 grader i 20 minutter (for å få ut mest mulig kraft) 
  2. Skrell og kutt opp grønnsaker og hiv i en gryte. 
  3. Hell over 2 liter vann.
  4. Kok opp
  5. Legg kraftbeina i gryten når de er ferdige i ovnen.
  6. Kok i 5-15 timer på svak varme
  7. Sil av kraft. 
  8. Kast kjøtt og grønnsaker i matavfallet.
  9. Fordel kraften i beger, avkjøl og frys. Kraften er også ypperlig til å bruke i barnemat siden den ikke er tilsatt salt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar