Når man introduserer mat til babyene starter man som regel med grøt, deretter middager. Her kommer et par enkle oppskrifter på middager uten kjøtt. Nå man er klar for å introdusere kjøtt, kan blant annet disse oppskriftene brukes.
Søtpotet (2-3 små porsjoner)
Søtpotet med gulrot (3-4 små porsjoner)
Potet med kålrot (5-6 små porsjoner)
I de første smaksprøvene kan det være lurt å blande i litt morsmelk for å gjøre det så skånsomt som mulig for de sarte magene.
p.s. I følge Margit Vea er det 10 ganger så billig å lage barnematen selv kontra å kjøpe ferdigprodukten!
- Skrell 1 potet, del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre.
- Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin.
- Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap.
Søtpotet med gulrot (3-4 små porsjoner)
- Skrell 1 søtpotet og 1 gulrot, del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre.
- Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin.
- Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap.
- Skrell 2 poteter og en halv kålrot. Del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre.
- Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin.
- Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap.
p.s. I følge Margit Vea er det 10 ganger så billig å lage barnematen selv kontra å kjøpe ferdigprodukten!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar