Idag hadde jeg babytreff hjemme hos meg, og i disse påsketider fant jeg ut at jeg måtte lage noe som stod i stil til høytiden.
Valget falt på gulrot cupcakes med et hint av appelsin, toppet med ostekrem blandet med hvit sjokolade.
Trenger jeg si mer? Mmmm..... :) :)
(ca 12 store cupcakes)
Ingredienser cupkakesbunn:
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 5 ss smeltet smør
- 5 dl reven gulrot
- Appelsinskall fra en halv appelsin (ikke det hvite)
Fremgangsmåte cupkakesbunn:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Ha i alt det tørre. Bruk helst en kjøkkenmaskin.
- Ha i smør, revne gulerøtter og revet appelsinskall. Rør det godt sammen.
- Fordel i cupcakes former, fyll 2/3 av formene og stek på 180 grader i 20-25 minutter (sjekk med stekepinne).
Ingredienser krem:
- 172 gram romtemperert smør
- 3 dl melis
- 150 gram hvit sjokolade
- 170 gram kremost naturell
- 1,5 ss vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte krem:
- Visp sammen smør og melis i en mikser til den blir hvit og luftig. Begynn på svak styrke.
- Varm hvit sjokolade i mikroen.
- Tilsett den hvitesjokoladen og misk noen minutter til.
- Tilsett så 170 gram smørost
- Tilslutt tilsetter du vaniljeekstrakt.
- Jeg hadde også i litt Wilton gulfarge i for å gjøre kremen påske-aktig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar