torsdag 10. april 2014

Sjokoladekake med bringebærkrem

Denne uken har det vært både foreninger og barseltreff, og i den anledning har jeg bakt både kake og cupcakes. Med stor suksess! Både denne oppskriften og cupcakesene var nydelige!!

Denne oppskriften er fra Passion 4 Baking. En kjempe god og mektig kake med en herlig frisk krem. Jeg har for øyeblikket dilla på oppskrifter med bær/frukt.

Ingredienser bunn:

  • 450 g mørk sjokolade (viktig å velge en sjokolade med god kvalitet og smak)
  • 230 g smør
  • 1-2 ss kaffelikør (smak deg frem) - jeg brukte tia maria
  • 8 store kalde egg


Fremgangsmåte bunn:

  1. Forvarm ovnen til 140 grader.
  2. Smelt sjokoladen i mikroen i ca 1 minutt. Tilsett smør. Varm i 2-3 omganger og rør innimellom. Rør til det ikke er mer klumper igjen. 
  3. Tilsett kaffelikør og rør godt sammen igjen. Sett blandingen til sides.
  4. Pisk eggene til eggedosis i en annen bolle i ca. 5 minutter.
  5. Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen til det blir en herlig sjokoladekrem.
  6. Fordel røren i en smurt kakeform, 20 cm i diameter (jeg måtte bruke en som var 26 cm og det gikk også bra!)
  7. Dekk kantene og bunnen utpå formen med alluminiumsfolie for å unngå at det kommer vann i ved steking.
  8. Ha også vann i en langpanne i ovnen under rillen med kakeformen. 
  9. Stek bunnen i ca. 25 minutter. Kaken skal være ganske løs og se ut som brownieskake på toppen. 
  10. Avkjøl i romtemperatur. 
  11. Sett kaldt i kjøleskap over natten for best resultat.



Ingredienser bringebærkrem:

  • 4 gelantinplater
  • 100 g bringebærpurè (se oppskrift nedenfor)
  • 5 dl kremfløte + 1 dl sukker


Fremgangsmåte krem:

  1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Varm bringebærpureen i en gryte. Ta gryten av platen.
  3. Klem ut overflødig vann av gelantinplatene og tilsett i gryten.
  4. Pisk sammen fløte og sukker. Tilsett bærpureen i kremen litt etter litt. 
  5. Fordel bringebærkremen på kaken i kakeformen. Sett kaken i fryseren i 30 minutter. Har du god tid sett den i kjøleskapet i 2 timer. 


Ingredienser bringebærpurè

  • 500 g frosne bringebær
  • 150 g sukker
  • Saften av 1 sitron

Fremgangsmåte bringebærpurè:
  1. Hiv bærene, sukker og saften av 1 sitron i en gryte
  2. Kok på svak varme i ca. 5 minutter
  3. Press blandingen gjennom en sil for å få bort steiner
  4. Når jeg lagt det ble det ca 280 gram med bringebær purè. Restene har jeg tenkt å bruke til islaging. :)
Ha gjerne på  mer bær. Den smakte utrolig godt sammen med friske bringebær på toppen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar