Denne uken har det vært både foreninger og barseltreff, og i den anledning har jeg bakt både kake og cupcakes. Med stor suksess! Både denne oppskriften og cupcakesene var nydelige!!
Denne oppskriften er fra Passion 4 Baking. En kjempe god og mektig kake med en herlig frisk krem. Jeg har for øyeblikket dilla på oppskrifter med bær/frukt.
Ingredienser bunn:
Fremgangsmåte bunn:
Ingredienser bringebærkrem:
Fremgangsmåte krem:
Ingredienser bringebærpurè
Denne oppskriften er fra Passion 4 Baking. En kjempe god og mektig kake med en herlig frisk krem. Jeg har for øyeblikket dilla på oppskrifter med bær/frukt.
Ingredienser bunn:
- 450 g mørk sjokolade (viktig å velge en sjokolade med god kvalitet og smak)
- 230 g smør
- 1-2 ss kaffelikør (smak deg frem) - jeg brukte tia maria
- 8 store kalde egg
Fremgangsmåte bunn:
- Forvarm ovnen til 140 grader.
- Smelt sjokoladen i mikroen i ca 1 minutt. Tilsett smør. Varm i 2-3 omganger og rør innimellom. Rør til det ikke er mer klumper igjen.
- Tilsett kaffelikør og rør godt sammen igjen. Sett blandingen til sides.
- Pisk eggene til eggedosis i en annen bolle i ca. 5 minutter.
- Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen til det blir en herlig sjokoladekrem.
- Fordel røren i en smurt kakeform, 20 cm i diameter (jeg måtte bruke en som var 26 cm og det gikk også bra!)
- Dekk kantene og bunnen utpå formen med alluminiumsfolie for å unngå at det kommer vann i ved steking.
- Ha også vann i en langpanne i ovnen under rillen med kakeformen.
- Stek bunnen i ca. 25 minutter. Kaken skal være ganske løs og se ut som brownieskake på toppen.
- Avkjøl i romtemperatur.
- Sett kaldt i kjøleskap over natten for best resultat.
Ingredienser bringebærkrem:
- 4 gelantinplater
- 100 g bringebærpurè (se oppskrift nedenfor)
- 5 dl kremfløte + 1 dl sukker
Fremgangsmåte krem:
- Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Varm bringebærpureen i en gryte. Ta gryten av platen.
- Klem ut overflødig vann av gelantinplatene og tilsett i gryten.
- Pisk sammen fløte og sukker. Tilsett bærpureen i kremen litt etter litt.
- Fordel bringebærkremen på kaken i kakeformen. Sett kaken i fryseren i 30 minutter. Har du god tid sett den i kjøleskapet i 2 timer.
Ingredienser bringebærpurè
- 500 g frosne bringebær
- 150 g sukker
- Saften av 1 sitron
Fremgangsmåte bringebærpurè:
- Hiv bærene, sukker og saften av 1 sitron i en gryte
- Kok på svak varme i ca. 5 minutter
- Press blandingen gjennom en sil for å få bort steiner
- Når jeg lagt det ble det ca 280 gram med bringebær purè. Restene har jeg tenkt å bruke til islaging. :)
Ha gjerne på mer bær. Den smakte utrolig godt sammen med friske bringebær på toppen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar