mandag 30. april 2012

Ertestuing

Her kommer to versjoner av ertestuing.


1. Ertestuing av selskapserter

Smaker fantastisk med et stykke torskefilet, bacon og capers (fikk dette servert av flinke Live)

Legg en stor klatt med ertestuing på tallerken, legg den stekte fisken over og deretter pynt med bacon og capers. Hell litt smeltet smør rundt maten på tallerken.

Ingredienser:
  • Ca. 5 dl frosne selskapserter
  • 0,5 dl buljong
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sambalolek eller 1 liten fersk chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl fløte
Fremgangsmåte:
1. Kok opp ertene i buljongen. Tilsett chili og hvitløk. Kok i 15-20 minutt. Bruk en stavmikser og kjør til puré.
2. Smak til med salt, pepper og fløte.
 

2. Ertestuing til kjøttkaker (for folk i farta - som meg)

Tipset om å bruke hermetiske erter fikk jeg av Evy.

Ingredienser:
  • 1 boks hermetiske erter
  • 1 ss smør
  • 1 1/2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Litt pepper

Fremgangsmåte:
1. Smelt smør i en kjele, rør inn melet.
2. Ha i en boks hermetiske erter
3. Rør inn alt til det er blandet.
4. La stuingen småkoke i 10 minutter.
5. Smak til med sukker, salt og pepper
6. Mos stuingen gjerne med potetmoser.

2 kommentarer:

  1. Har sett denne/tilsvarende oppskrift flere steder, men klarer ikke å bli klok på om det er med laken fra ertene eller ikke. Har du et godt svar?

    SvarSlett