mandag 30. april 2012

Skumkake

Fant denne på nettet en gang. Et godt barndomsminne og en kake som jeg kan lage hvert år i min datters selskap.

Ingredienser:
  • 4 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 plater gelantin
  • 1 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
  1. Legg gelantin til bløting kald vann
  2. Visp eggehvitene stive og bland i sukker og vaniljesukker. Litt om gangen.
  3. Klem vannet ut av gelantinene og smelt platene i det kokende vannet.
  4. Rør gelantinen inn i eggehvitmassen og visp kraftig i ca. 15 minutter (5 minutt med maskin)¨
  5. Dryss litt kokosmasse på et serveringsfat og sett ringen av en springform oppå.
  6. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig.
  7. Løsne ringen fra den stive kake med en myk kniv og løft den av.

Glasur:
  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 valnøttstort stykke delfiafett
  • 3-4 ss kokos
Smelt sjokoladen sammen med fettet og smør glasuren over kaken. Dryss kokos over. Settes kjølig til glasuren er stivnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar