søndag 29. april 2012

Kanelsnurrer

Denne oppskriften hadde jeg nesten glemt av. Men den er jo bare nydelig. Fikk den av en nabo en gang i tiden. Nam nam sier bare jeg!!

Kanelsnurrer
  • 1,3 kg hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 150 gr smør
  • 5 dl melk
  • 2,5 dl kefir
  • 50 gr fersk gjær (skal du lage en god gjærbakst er det veldig viktig å bruke fersk gjær)
Fyll:
  • 150-200 gr romtemperert smør (evt. flytende melange)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl kanel












Fremgangsmåte:
  1. Ha oppi smeltet smør, melk og kefir i en bolle. Rør ut gjæren.
  2. Bland alt det tørre i en bolle.
  3. Tilsett smør, melk og kefir.
  4. Kna godt.
  5. Forhev deigen i ca. 1 time
  6. Del deigen i 4 og kjevl ut hver del til et rektangel.
  7. Smør på fyllet og brett den ene halvdelen over den andre
  8. Skjær opp hver del i ca. 10 biter, surr bitene noen ganger før du setter dem på platen. 
  9. Forhev boller før steking.
  10. Stekes på 200-220 grader i ca. 10 minutt.
  11. Toppen: 1 egg til pensling og strø på perlesukker.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar