Denne oppskriften hadde jeg nesten glemt av. Men den er jo bare nydelig. Fikk den av en nabo en gang i tiden. Nam nam sier bare jeg!!
Kanelsnurrer
Fremgangsmåte:
Kanelsnurrer
- 1,3 kg hvetemel
- 2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts hornsalt
- 150 gr smør
- 5 dl melk
- 2,5 dl kefir
- 50 gr fersk gjær (skal du lage en god gjærbakst er det veldig viktig å bruke fersk gjær)
- 150-200 gr romtemperert smør (evt. flytende melange)
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 dl kanel
Fremgangsmåte:
- Ha oppi smeltet smør, melk og kefir i en bolle. Rør ut gjæren.
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Tilsett smør, melk og kefir.
- Kna godt.
- Forhev deigen i ca. 1 time
- Del deigen i 4 og kjevl ut hver del til et rektangel.
- Smør på fyllet og brett den ene halvdelen over den andre
- Skjær opp hver del i ca. 10 biter, surr bitene noen ganger før du setter dem på platen.
- Forhev boller før steking.
- Stekes på 200-220 grader i ca. 10 minutt.
- Toppen: 1 egg til pensling og strø på perlesukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar