søndag 29. april 2012

Far sin kjøttpudding

Denne kjøttpuddingen (kan også lages som kjøttkaker) liker alle i min familie. Vi har mye hatt den istedenfor medisterkaker ved julemiddagen.



Denne oppskriften holder til 6 personer ihvertfall!



Fremgangsmåte og ingredienser:
  1. Bland en pk kjøttdeig (pølseformet) og en vanlig pakke kjøttdeig sammen i en bolle.
  2. Bland sammen med 2 egg.
  3. Rasp 2 løk og hiv oppi.
  4. Ta så oppi 6 strøkne spiseskjeer med potetmel og 2 ss mel (kanskje mer hvis konistensen er for bløt)
  5. Hiv også oppi 2 ts buljongpulver og godt med salt og pepper.
  6. Hiv også oppi 1 dl melk og 1 dl vann.
  7. Stekes på panne som enten 2-3 store kjøttpuddinger eller mange små kjøttkaker. Dersom du lager kjøttpudding må du også koke den i vann i ca. 30 minutter etter steking. Kjøttkakene pleier jeg å koke etter på i ca 10 minutter. Vannet bruker jeg i sausen. 
(Hvis konsistensen er for fast hiv mer vann oppi, hvis den er for bløt hiv mer mel/potetmel oppi).




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar