Oppskrift fått av Anne Karin. =)
(2-3 personer)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
(2-3 personer)
Ingredienser:
- 1 blomkål
- Jevning
- Melk og fløte
- Kyllingfond og smør
Fremgangsmåte:
- Et blomkål hode deles opp og kokes i vann i 5 minutter. Ta med stilker og blad.
- Kok samtidig i en anne gryte en halv pakke med selskapserter i vann. Ertene skal kokes i 15-20 minutter.
- Lag så jevning (stek ca. 50 gr smør og hiv i hvetemel til smøret ikke lenger er flytende) i en relativt stor gryte. Stek smør og hvetemel sammen i 1-2 minutt.
- Når blomkålet har kokt i 5 minutter. Sil over vannet (som nå er kraft) i gryten med jevningen og pisk det godt sammen. Pass på å ikke ta for mye vann, da blir suppen tynn da flere ingredienser skal i. Spar heller på noe av vannet/kraften til senere.
- Stilker og blad kastes i søpla. Blomkålbukettene legges til sides.
- Smak til suppen med kyllingfond (flytende kyllingbuljong), melk, fløte og smør (evt. kraften fra blomkålen hvis du ønsker tynnere suppe) og kok suppen noen minutter til.
- Hiv i ertene når de er ferdigkokte.
- Hiv blomkålbukettene og en halv pakke ferdigrettsskinke i suppen 1-2 minutter før servering. Evt. server med stekte bacon treninger på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar