Her er \en oppskrift fra Hildemor. Har gjort en liten justering her, og det er at jeg bruker melkesjokolade istedenfor mørk sjokolade - tips fra Eirin. =)
Bunn:
- 6 eggehviter
- 300 gr sukker
- 1/4 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 150 gr hakkede peanøtter
- 150 gr knust rizkjeks
- Pisk eggehvitene, salt og litt av sukkeret til myk marengs på
- middels hastighet, tilsett resten av sukkeret gradvis og øk hastigheten. (Pisk heller for lenge, enn for lite, marengsen skal bli stiv)
- Ha i bakepulver og vaniljesukker.
- Vend inn til slutt hakkede peanøtter og knust rizkjeks.
- Finn fram en langpanne med bakepapir, bre røren utover (smør inn bakepapriet med smør først)
- Stek bunnen på 160 grader i ca 15- 20min.
Sjokoladekrem:
- 100 gr smør
- 200 gr melkesjokolade
- 6 eggeplommer
- 100 gr melis
- Smelt smør og sjokolade, ha i eggeplommene og rør godt,
- ha i melisen til slutt.
- Smør sjokoladekremen oppå den avkjølte kakebunnen.
Montering:
- Pisk 5 dl fløte med litt sukker til krem.
- Knus 1 pose med M.
- Del bunnen i to, ha pisket krem, sjokolade og knust M først på bunn 1, legg så bunn 2 over og ta på det samme på denn.
Himmelsk <3
SvarSlett