Kjempe gode og luftige boller! En oppskrift som min far alltid har brukt.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ingredienser:
- 5 dl melk
- 100 gram smør
- 50 gr gjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- ca. 700 gr (omtrent 12 dl hvetemel)
- litt bakepulver
Fremgangsmåte:
- Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader.
- Bryt opp gjær i bakebollen.
- Slå over melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, kardemomme og mel.
- Slå deigen fort sammen med en mikser.
- Dekk til deigen med et håndkle og la den heven til den blir dobbel så stor.
- Trill boller som settes på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve en god stund (ca 1 time).
- Pensle med egg.
- Stek bollene til de er gyllenbrune (ca. 10-12 minutt på 250 grader)
- Avkjøl på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar