tirsdag 1. mai 2012

Fastelavnsboller

Kjempe gode og luftige boller! En oppskrift som min far alltid har brukt.

Ingredienser:
  • 5 dl melk
  • 100 gram smør
  • 50 gr gjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ca. 700 gr (omtrent 12 dl hvetemel)
  • litt bakepulver

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader.
  2. Bryt opp gjær i bakebollen.
  3. Slå over melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker, kardemomme og mel.
  5. Slå deigen fort sammen med en mikser.
  6. Dekk til deigen med et håndkle og la den heven til den blir dobbel så stor.
  7. Trill boller som settes på en stekeplate med bakepapir.
  8. Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve en god stund (ca 1 time).
  9. Pensle med egg.
  10. Stek bollene til de er gyllenbrune (ca. 10-12 minutt på 250 grader)
  11. Avkjøl på rist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar