tirsdag 1. mai 2012

Marengskake med sjokoladekrem

Dette er min svigermors oppskrift, og er min samboers favoritt.

Del 1

Bunn:
  • 6 eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 150 gram mandler
- Pisk sammen eggehviter. Ha sukker oppi, litt etter litt mens mikseren siver fort.
- Rør inn hakkede mandler forsiktig.
- Ha kaken i langpanne med bakepapir, og stek den på 150-160 grader i ca. 30-40 minutt.

Krem:
  • 6 eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 6 ss kaffe
  • 1/2 plate lys sjokolade

- Dette varmes i en gryte til krem. Rør hele tiden. Ta kremen av platen og rør inn 100 gram smør.
- Avkjøles og mikses i mikser til luftig krem.

Del 2
  • Del kaken i 2 og ha sjokoladekrem i midten sammen med bananskiver. Legg andre halvdel på toppen.
  • Pisk 6 dl med fløte og legg krem øverst på kaken.
  • Pynt kaken med f.eks jordbær, blåbær, kiwi eller hermetisk frukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar