mandag 11. august 2014

Baconsurret kyllingfilèt med epler, rødløk og pinjekjerner og kremet saus

Denne oppskriften er inspirert av Trines Matblogg.

(2 personer)

Ingredienser:
  • 2 kyllingfilet
  • 4 baconskiver
  • Krydder etter eget ønske og smak (evt. bare salt og pepper)
  • 1 eple
  • 1/2 rødløk
  • 30 gram pinjekjerner
  • 2,5 dl ris
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 løk
  • Litt flytende fond eller buljong

Fremgangsmåte:
  1. Kutt opp epler og rødløk i biter og fordel i en ildfast form.
  2. Skjær kyllingfiletene i to slik at det blir 4 deler. Steker kyllingfiletene kjapt 30 sek på meget høy varme på stekepannen i litt smør. Stek gjerne også baconskivene kjapt. Surr de så rundt kyllingfiletene og legg de i den ildfaste formen. Stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter.
  3. Sett på risen i en gryte og kok som anvist på pakken. 
  4. Finn frem enda en gryte. Stek så 1/2 løk med litt mer smør i stekesjyen fra kyllingfiletene til løken blir blank. Hiv så oppi fløten og kok i 5-10 minutter. Ta i tillegg oppi litt kjøttfond eller flytende buljong. Smak til med salt og pepper. 
  5. Før servering ta over litt kremet balsamicoeddik på retten.
Enjoy! :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar