mandag 4. august 2014

Mat til en kresen gutt - middager

Lillegutt er kresen når det kommer til middager. Jeg har prøvd det meste. Får svært lite i han. Men jeg har funnet et par middagskombinasjoner som han liker ihvertfall. Jeg holder hardt på setningen til helsesøsteren; Du må ihvertfall aldri gi opp, fortsett å gi han og prøv forskjellig kombinasjoner. Her kommer et par oppskrifter til de søte små. Ellers kan det også nevnes at nå som han er større (10 mnd)  liker han best hvis han får spise selv og liker ikke middagen most, men i separate biter.

Torsk med søtpotet og gulrot (5-6 porsjoner alt etter hvor stor porsjon babyen spiser)
  • 1 søtpotet
  • 1 stykke torskefilet - skinn og benfri
  • 2 gulrot
  • 1 ss smør
  • 2 ss løk
  • Litt kjøttkraft (hvis mulig for ekstra næringstoffer). Ikke buljong da de ikke skal ha salt.

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp grønnsaker og kok i en gryte. Etter 20 minutter hiv i fisken og kok ytterlige 10 minutter. (Du kan gjerne også slå av mesteparten av vannet og bare la fisken bli dampet)
  2. Hiv i blender med smør og mos til ønsket konsistens. Etterhvert som babyene blir større og ønsker litt biter i maten kan man f.eks mose halvparten med gaffel på en tallerk og kjøre den andre halvparten glatt i en blender. 
  3. Krydres med litt pepper og gjerne en urte (oregano, basilikum, koriander)


Fiskeboller med poteter og saus (5-6 porsjoner)
  • 3 fiskeboller
  • 1 gulrot
  • Litt brokkoli
  • 2 ss løk
  • 100 gram kålrot (kan sløyfes)
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • Kjøttkraft hvis tilgjengelig (kun vann til sausen istedet)

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp grønnsaker og kok i en gryte. Etter 20-25 minutter hiv i fiskebollene og kok ytterlige i minst 5-10 minutter.
  2. I en annen gryte smelt smør og bland i hvetemel, spe på med vann og kjøttkraft til ønsket konsistens. 
  3. Hiv i blender med saus til ønsket konsistens. Etterhvert som babyene blir større og ønsker litt biter i maten kan man f.eks mose halvparten med gaffel på en tallerk og kjøre den andre halvparten glatt i en blender. 
  4. Krydres med litt pepper 

Kjøtt og ris (5-6 porsjoner)
  • 1 dl ris
  • 100 gram karbonadedeig eller 100 gram svinekjøtt
  • 1 ss løk
  • 2 ss mais
  • 20 g kålrot
  • Et lite fedd hvitløk
  • Kjøttkraft 
  • 1 ss smør
  1. Kok ris som anvist på pakken
  2. Kutt opp grønnsaker og kok i en gryte. Etter 15 minutter hiv i kjøttet og kok ytterlige i minst 15 minutter.
  3. I en annen gryte smelt smør og bland i hvetemel, spe på med vann og kjøttkraft til ønsket konsistens. 
  4. Hiv i blender med saus til ønsket konsistens. Etterhvert som babyene blir større og ønsker litt biter i maten kan man f.eks mose halvparten med gaffel på en tallerk og kjøre den andre halvparten glatt i en blender. 
  5. Krydres med litt pepper 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar