tirsdag 12. august 2014

Marinader

Her kommer et par gode marinader som er verdt å prøve. Marinader gjør kjøttet mer saftig. Jeg bruker min fantastiske morter til å blande sammen ingrediensene.

Marinade til svinebiff:

  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss friskpresset sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts koriander
  • 1 laubærblad
  • 1 knust hvitløksbåt

Marinade til svin indrefilèt:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 2 hvitløksbåter
  • 2 ts hakket frisk koriander. 
  • 1 ss friskpresset sitron. 


Marinade til kalkunfilèt eller kyllingfilèt

  • 0,5 dl olje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss revet ingefær eller 1 ts ingefærkrydder
  • 1 ss sitron
  • 1 finhakket rød chili


Fremgangsmåte:
Miks sammen ingrediensene og hiv i en brødpose. Legg kjøttet i posen og bland godt sammen med marinaden. La ligge på kjøkkenbenken i 1 time før steking. Tørk av litt av marinaden før steking.

Jamie Oliver's morter

Chili marinade



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar