Her kommer et par gode marinader som er verdt å prøve. Marinader gjør kjøttet mer saftig. Jeg bruker min fantastiske morter til å blande sammen ingrediensene.
Marinade til kalkunfilèt eller kyllingfilèt
Fremgangsmåte:
Miks sammen ingrediensene og hiv i en brødpose. Legg kjøttet i posen og bland godt sammen med marinaden. La ligge på kjøkkenbenken i 1 time før steking. Tørk av litt av marinaden før steking.
Marinade til svinebiff:
- 1 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 ss friskpresset sitron
- 3 ss olivenolje
- 1/2 ts timian
- 1/2 ts koriander
- 1 laubærblad
- 1 knust hvitløksbåt
Marinade til svin indrefilèt:
- 3 ss olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss sennep
- 2 hvitløksbåter
- 2 ts hakket frisk koriander.
- 1 ss friskpresset sitron.
Marinade til kalkunfilèt eller kyllingfilèt
- 0,5 dl olje
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 ss revet ingefær eller 1 ts ingefærkrydder
- 1 ss sitron
- 1 finhakket rød chili
Fremgangsmåte:
Miks sammen ingrediensene og hiv i en brødpose. Legg kjøttet i posen og bland godt sammen med marinaden. La ligge på kjøkkenbenken i 1 time før steking. Tørk av litt av marinaden før steking.
Jamie Oliver's morter |
Chili marinade |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar