mandag 3. mars 2014

Bali kyllinggryte

Vi prøvde en ny rett til middag idag. Ingenting er bedre enn mat som lages fra bunnen av. Så hva med å erstatte toro-posen med denne varianten av bali-kyllinggryte?

Jeg prøvde den med orientalske kyllingkjøttboller, men ble ikke helt fornøyd med bollene. Selve sausen smakte likevel nydelig og passer bra til vanlig kylling, kyllingbryst eller kyllingfilèt.

(2 personer)

Ingredienser:

  • 1/2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 1,5 ts curry paste (jeg brukte Aroy-D Red Curry Paste - kjøpt i Thai-butikk).
  • 1 ts karri
  • 4 ts kyllingfond (eller 1 hønsebuljong)
  • 1 boks kokosmelk light
  • 1 dl fløte (kan sløyfes)
  • 2 ss maisenna i ca 1 dl kaldt vann
  • 1 eple
  • Fersk ananas - ta i så mye du ønsker
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ss olje
  • 2 ss soyasaus


Fremgangsmåte:
  1. Kutt opp paprika, løk og hvitløk. Hiv de i en gryte sammen med olje og stek de blanke. Hiv i karri og currypasta og la det surre enda litt til.
  2. Hell over kokosmelk og evt. fløte og kok opp.
  3. Hiv i maisenna-blandingen (miks 2 ss maisenna i 1 dl vann og rist godt) i gryten og sørg for at også dette får et oppkok.
  4. Kyllingfilèt, ananas og eple hives i helt til slutt og kokes med i et par minutt.


Her med kjøttbollene. Jeg anbefaler også å ha en god salat ved siden av retten


(Oppskriften er hentet fra supermerethe.blogg.no, men jeg har endret litt på ingrediens-listen. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar