fredag 14. mars 2014

Nydelig hjemmelaget grovt brød

Dette brødet må dere bare prøve å lage. Så sunt, men allikevel så utrolig godt. Det er kun bakt på grovmel. Valnøttene gir brødet en nydelig nøtteaktig smak. Oppskriften har jeg fått via Julia. :)

Ingredienser:
  • 1 kg grovbakst
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl solsikkekjerner
  • 2 dl linfrø
  • 100 g valnøtter (deles eller knuses)
  • 2 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 11 dl lunkent vann

Fremgangsmåte:

  1. Bland alt godt sammen og fordel i 2 brødformer. 
  2. Sett ovnen på varmluft (uten å forvarme) 80 grader og sett brødene inn til heving i ovnen (40 minutter)
  3. Sett så ovnen opp til 200 grader og stek videre i 55-60 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar