søndag 2. mars 2014

Fastelavn

Idag er det fastelavn og dagen har vi tilbrakt sammen med familie. Det finnes utallige bolleoppskrifter, men det er bare en som jeg bruker på bollesøndag og det er oppskriften til far.

Kjempe gode og luftige boller!

Ingredienser:
  • 5 dl melk
  • 100 gram smør
  • 50 gr gjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ca. 700 gr (omtrent 12 dl hvetemel)
  • litt bakepulver

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader.
  2. Bryt opp gjær i bakebollen.
  3. Slå over melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker, kardemomme og mel.
  5. Slå deigen fort sammen med en mikser.
  6. Dekk til deigen med et håndkle og la den heven til den blir dobbel så stor.
  7. Trill boller som settes på en stekeplate med bakepapir.
  8. Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve en god stund (ca 1 time).
  9. Pensle med egg.
  10. Stek bollene til de er gyllenbrune (ca. 10-12 minutt på 250 grader)
  11. Avkjøl på rist

Laget også noen med gul krem:

Ha en fin søndag folkens! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar