fredag 7. mars 2014

Fredag og hjemmelaget lasagne

Da var det helg igjen, og fredagens middag ble hjemmelaget lasagne. Denne oppskriften er kjempe god og er hentet fra kokeboken Mat på norsk - for folk flest. For å gjøre den mer barnevennlig kan man hive kjøttsausen i en blender (før man tar i kjøttdeigen så klart). Det gjorde jeg idag siden Martine har begynt å bemerke alle detaljene i maten. :) God helg!!

9 lasagne plater
1 dl revet hvit ost


Kjøttsaus

Ingredienser:
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts piffi (min egen tilføyning)
  • Et litedryss med chili eller kayennepepper (min egen tilføyning)
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 100 g sjampinjong (kan sløyfes)
  • 3 ss tomatpurè
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 boks knuste hermetiske tomater

Fremgangsmåte:
  1. Rens og finhakk grønnsakene.
  2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne, dryss over salt og pepper og stek den på middels varme.
  3. Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpureen.
  4. Hell over kraft og de hermetiske tomatene.
  5. La sausen koke i ca. 20 minutter.


Ostesaus

Ingredienser:
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 dl revet hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts muskat

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
  2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i osten og la den smelt. Smak til med krydder.


Neste steg:

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form, start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.

Stekes på 225 grader i ca 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile i ca. 5-10 minutt før den serveres, slik at den får "satt seg". Server med salat og evt. et godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar