Da var det helg igjen, og fredagens middag ble hjemmelaget lasagne. Denne oppskriften er kjempe god og er hentet fra kokeboken Mat på norsk - for folk flest. For å gjøre den mer barnevennlig kan man hive kjøttsausen i en blender (før man tar i kjøttdeigen så klart). Det gjorde jeg idag siden Martine har begynt å bemerke alle detaljene i maten. :) God helg!!
9 lasagne plater
1 dl revet hvit ost
Kjøttsaus
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ostesaus
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Neste steg:
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form, start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.
Stekes på 225 grader i ca 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile i ca. 5-10 minutt før den serveres, slik at den får "satt seg". Server med salat og evt. et godt brød.
9 lasagne plater
1 dl revet hvit ost
Kjøttsaus
Ingredienser:
- 500 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts piffi (min egen tilføyning)
- Et litedryss med chili eller kayennepepper (min egen tilføyning)
- 1 løk
- 1 gulrot
- 100 g sjampinjong (kan sløyfes)
- 3 ss tomatpurè
- 3 dl kjøttkraft eller buljong
- 1 boks knuste hermetiske tomater
Fremgangsmåte:
- Rens og finhakk grønnsakene.
- Ha kjøttdeigen over i en varm panne, dryss over salt og pepper og stek den på middels varme.
- Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpureen.
- Hell over kraft og de hermetiske tomatene.
- La sausen koke i ca. 20 minutter.
Ostesaus
Ingredienser:
- 1 ss smør eller margarin
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1 dl revet hvit ost
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,25 ts muskat
Fremgangsmåte:
- Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
- Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
- Ha i osten og la den smelt. Smak til med krydder.
Neste steg:
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form, start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.
Stekes på 225 grader i ca 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile i ca. 5-10 minutt før den serveres, slik at den får "satt seg". Server med salat og evt. et godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar