fredag 21. mars 2014

Kinesisk pepperbiff

(3 personer)

Ikveld lagde jeg kinesisk pepperbiff. Det ble akkurat som på kinarestauranten, og kjøttet ble veldig mørt og godt. :) Prøv denne i helgen da vel!

DEL 1:

  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1/4 squash
- Kutt opp i skiver


DEL 2:

  • 300 gram biff (jeg brukte ytrefilet)


- Kjøtt skjæres i strimler og marineres i minst 15 minutter.


Marinaden:

  • 3 g natron
  • 0,5 dl vann
  • 13 g potetmel
  • 5 g sesamolje
  • 5 g rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts hvitløkspulver

- Bland godt sammen
- Legg kjøttet i marinaden


DEL 3:

Saus:

  • 5 dl hønsebuljong
  • 1-1,5 ss grov pepper
  • 2-3 ss soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker

- Sausen jevnes med litt maizenna. (Rist 1 ss maizenna sammen med 2 ss vann i en boks. Rist godt og hell i sausen).


Fremgangsmåte steking og koking:
  1. Stek først grønnsaker møre i olje, og sett til sides.
  2. Stek kjøttet i et par minutter i olje. Først 1-2 minutt på hver side med høy temperatur. Deretter 5 minutter til totalt på svak varme.
  3. Lag sausen som anvist ovenfor
  4. Ha grønnsakene i sausen, og la koke 2-3 min.
  5. Ha så kjøttet og strimlet paprika i. Skal bare varmes.
  6. For en litt mer spicy variant hiv i litt chili i sausen - om det så er fersk chili, sambal olek elle chili krydder. :)
  7. Serveres med ris.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar