(3 personer)
Ikveld lagde jeg kinesisk pepperbiff. Det ble akkurat som på kinarestauranten, og kjøttet ble veldig mørt og godt. :) Prøv denne i helgen da vel!
DEL 1:
- Kjøtt skjæres i strimler og marineres i minst 15 minutter.
Marinaden:
- Bland godt sammen
- Legg kjøttet i marinaden
DEL 3:
Saus:
- Sausen jevnes med litt maizenna. (Rist 1 ss maizenna sammen med 2 ss vann i en boks. Rist godt og hell i sausen).
Ikveld lagde jeg kinesisk pepperbiff. Det ble akkurat som på kinarestauranten, og kjøttet ble veldig mørt og godt. :) Prøv denne i helgen da vel!
DEL 1:
- 1 løk
- 1 paprika
- 1/4 squash
- Kutt opp i skiver
DEL 2:
- 300 gram biff (jeg brukte ytrefilet)
- Kjøtt skjæres i strimler og marineres i minst 15 minutter.
Marinaden:
- 3 g natron
- 0,5 dl vann
- 13 g potetmel
- 5 g sesamolje
- 5 g rapsolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts hvitløkspulver
- Bland godt sammen
- Legg kjøttet i marinaden
DEL 3:
Saus:
- 5 dl hønsebuljong
- 1-1,5 ss grov pepper
- 2-3 ss soyasaus
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts sukker
- Sausen jevnes med litt maizenna. (Rist 1 ss maizenna sammen med 2 ss vann i en boks. Rist godt og hell i sausen).
Fremgangsmåte steking og koking:
- Stek først grønnsaker møre i olje, og sett til sides.
- Stek kjøttet i et par minutter i olje. Først 1-2 minutt på hver side med høy temperatur. Deretter 5 minutter til totalt på svak varme.
- Lag sausen som anvist ovenfor
- Ha grønnsakene i sausen, og la koke 2-3 min.
- Ha så kjøttet og strimlet paprika i. Skal bare varmes.
- For en litt mer spicy variant hiv i litt chili i sausen - om det så er fersk chili, sambal olek elle chili krydder. :)
- Serveres med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar