Matmuffins er et veldig godt alternativ til brødskiva. Du kan mikse i hva du måtte ønske og de er klar i en fei.
Jeg likte veldig godt å ha i hvitløk, hakka soltørka tomat og basilikum. En litt mer barnevennlig type er fyll som litt sennep, skinke og ost.
Ingredienser deig (6-8 medium store):
- 1,5 dl sammalt hvete fin (evt. hvetemel)
- 3 dl hvetemel
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 t salt
- 2,5 ts bakepulver
- 50 g smør
- 2 dl melk
- 1 egg
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovn på 250 grader.
- Smelt smør og avkjøl litt.
- Bland alt det tørre sammen i en bolle.
- Bland smør, melk og egg sammen i en annen bolle.
- Hell smør-,melk- og eggeblandingen sammen med det tørre og rør sammen ingrediensene godt, men forsiktig sammen.
Hvis du skal lage 2 forskjellig typer som jeg gjorde, hell halvparten av deigen over i en ny bolle.
Lag klar fyll og bland det sammen med deigen.
Fyll 1:
En liten neve hakkede soltørka tomat
Ca 2 ss hakket basillikum
1 fedd hvitløk - hakket
50 gram revet ost
Fyll 2:
50 gram skinke - i biter
50 gram revet ost
1 ts sennep
Fyll opp muffinsformer og stek på 250 grader i ca 10 minutter. Jeg anbefaler å ta et stekepapir over muffinsene inne i ovnen så de ikke blir brent på toppen.
God helg!! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar