fredag 14. mars 2014

Matmuffins

Matmuffins er et veldig godt alternativ til brødskiva. Du kan mikse i hva du måtte ønske og de er klar i en fei.

Jeg likte veldig godt å ha i hvitløk, hakka soltørka tomat og basilikum. En litt mer barnevennlig type er fyll som litt sennep, skinke og ost.

Ingredienser deig (6-8 medium store):
  • 1,5 dl sammalt hvete fin (evt. hvetemel)
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 t salt
  • 2,5 ts bakepulver
  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 egg

Fremgangsmåte: 
  1. Sett stekeovn på 250 grader.
  2. Smelt smør og avkjøl litt. 
  3. Bland alt det tørre sammen i en bolle.
  4. Bland smør, melk og egg sammen i en annen bolle. 
  5. Hell smør-,melk- og eggeblandingen sammen med det tørre og rør sammen ingrediensene godt, men forsiktig sammen.  
Hvis du skal lage 2 forskjellig typer som jeg gjorde, hell halvparten av deigen over i en ny bolle.

Lag klar fyll og bland det sammen med deigen. 

Fyll 1:
En liten neve hakkede soltørka tomat
Ca 2 ss hakket basillikum
1 fedd hvitløk - hakket
50 gram revet ost


    Fyll 2:
    50 gram skinke - i biter
    50 gram revet ost
    1 ts sennep

    Fyll opp muffinsformer og stek på 250 grader i ca 10 minutter. Jeg anbefaler å ta et stekepapir over muffinsene inne i ovnen så de ikke blir brent på toppen.

    God helg!! :)




    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar