lørdag 1. februar 2014

Sunne knekkebrød

Hentet fra KK.no. Jeg har enda ikke kommet over noen som er like gode.

Dette trenger du:
  • 200 gram solsikkekjerner (Sunt fett, høyt innhold av proteiner, magnesium og folat)
  • 50 gram hakkede linfrø (God kilde til lignaner, som er en type fiber som virker som antioksidant. Også kilde til omega 3)
  • 50 gram sesamfrø (Sesamfrø er rike på kalsium, vitamin B og E, og har mye proteiner)
  • 2,25 dl havrekli (Rik på protein og fiber)
  • 2 toppede ss fiberhusk (kjøpes på helsekosten) (Meget fiberrikt)
  • Cirka 5 dl vann (eller mer, hvis du ser at røren blir for tykk)
  • En liten klype salt
  • En teskje honning/litt sukrin/sukker/annet søtt

Slik gjør du:
  1. Rør ut alle ingrediensene med vann og la stå i to-fem minutter. Fiberhusken får blandingen til å svelle. Røren skal være enkel å fordele ut på to stekebrekk med en slikkepott. Er den hardere, så du trolig må bruke kjevle for å få den flat, ha i mer vann.
  2. Bruk et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene i størrelsene du foretrekker selv.
  3. Begge brettene stekes i 70 minutter på 180 grader på varmluft. Bytt plass på brettene halvveis. Snu også knekkebrødplatene én gang underveis så de blir likt stekt på hver side.
  4. Når steketiden er over, skru ned varmen til 50 grader og la brettene stå i ovnen med døra på gløtt i en halvtimes tid, for å tørke. Tørk videre noen timer (eller over natten), på rist på benken.
  5. Oppbevares så i en lufttett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar