Hentet fra KK.no. Jeg har enda ikke kommet over noen som er like gode.
Dette trenger du:
- 200 gram solsikkekjerner (Sunt fett, høyt innhold av proteiner, magnesium og folat)
- 50 gram hakkede linfrø (God kilde til lignaner, som er en type fiber som virker som antioksidant. Også kilde til omega 3)
- 50 gram sesamfrø (Sesamfrø er rike på kalsium, vitamin B og E, og har mye proteiner)
- 2,25 dl havrekli (Rik på protein og fiber)
- 2 toppede ss fiberhusk (kjøpes på helsekosten) (Meget fiberrikt)
- Cirka 5 dl vann (eller mer, hvis du ser at røren blir for tykk)
- En liten klype salt
- En teskje honning/litt sukrin/sukker/annet søtt
Slik gjør du:
- Rør ut alle ingrediensene med vann og la stå i to-fem minutter. Fiberhusken får blandingen til å svelle. Røren skal være enkel å fordele ut på to stekebrekk med en slikkepott. Er den hardere, så du trolig må bruke kjevle for å få den flat, ha i mer vann.
- Bruk et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene i størrelsene du foretrekker selv.
- Begge brettene stekes i 70 minutter på 180 grader på varmluft. Bytt plass på brettene halvveis. Snu også knekkebrødplatene én gang underveis så de blir likt stekt på hver side.
- Når steketiden er over, skru ned varmen til 50 grader og la brettene stå i ovnen med døra på gløtt i en halvtimes tid, for å tørke. Tørk videre noen timer (eller over natten), på rist på benken.
- Oppbevares så i en lufttett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar