søndag 2. februar 2014

Polarbrød

Her kommer oppskrift på noen gode og saftige polarbrød.

Ingredienser:
  • 1-2 ss linfrø (utrørt i 2-3 ss vann - la frøene trekke til seg alt vannet)
  • 200 g havremel
  • 200-300 g sammalt hvete fin (kan også bruke grov)
  • 500 g hvetemel (ikke ta alt oppi med en gang, ta i litt og litt til deigen har fått en passe fin konsistens
  • 2 ss brunt sukker (jeg brukte 1 ss sukker forrige gang)
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann
  • 1,5 dl kefir
    1,5 dl melk
  • 0,75 dl rapsolje

Fremgangsmåte:
  1. Varm melk, kefir og vann til 37 grader. Løs opp gjæren i melk og vann blandingen. 
  2. Hiv oppi rapsolje, linfrø og alt det tørre. Ikke hiv oppi alt hvetemel med en gang. Prøv deg frem til du får en smidig deig.
  3. Forhev i 1 time i en bolle dekket med plastikk. Eller kaldhev i kjøleskap over natten. La isåfall deigen stå på kjøkkenbenken 30 minutt før du begynner å kjeve den ut. 
  4. Kjevl ut deigen som en kakemann/pepperkake deig og stikk ut polarbrødene i ønsket form og størrelse.
  5. La de etterheve i ca 15 minutter
  6. Stekes på 225 grader i ca 8 minutter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar