Her kommer oppskrift på noen gode og saftige polarbrød.
Ingredienser:
- 1-2 ss linfrø (utrørt i 2-3 ss vann - la frøene trekke til seg alt vannet)
- 200 g havremel
- 200-300 g sammalt hvete fin (kan også bruke grov)
- 500 g hvetemel (ikke ta alt oppi med en gang, ta i litt og litt til deigen har fått en passe fin konsistens
- 2 ss brunt sukker (jeg brukte 1 ss sukker forrige gang)
- 1 pk gjær
- 1 ts salt
- 3 dl vann
- 1,5 dl kefir1,5 dl melk
- 0,75 dl rapsolje
Fremgangsmåte:
- Varm melk, kefir og vann til 37 grader. Løs opp gjæren i melk og vann blandingen.
- Hiv oppi rapsolje, linfrø og alt det tørre. Ikke hiv oppi alt hvetemel med en gang. Prøv deg frem til du får en smidig deig.
- Forhev i 1 time i en bolle dekket med plastikk. Eller kaldhev i kjøleskap over natten. La isåfall deigen stå på kjøkkenbenken 30 minutt før du begynner å kjeve den ut.
- Kjevl ut deigen som en kakemann/pepperkake deig og stikk ut polarbrødene i ønsket form og størrelse.
- La de etterheve i ca 15 minutter
- Stekes på 225 grader i ca 8 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar