mandag 3. februar 2014

Energibarer - noe godt å ha med på tur

Jeg har satt som mål at vi skal være ute på tur i skog og mark minst en gang annehver uke i 2014. Noe som burde være fullt mulig og oppnåelig.
 
Det er alltid kjekt å ha med noe godt på tur, og i den forbindelse kan disse energibarene være ypperlige. Oppskriften har jeg fått av Eirin, men jeg har endret litt på ingredienslista.
 
Ingredienser:
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 1 håndfull rosiner
  • 1 håndfull hakkede tørket aprikos
  • 1 dl havrekli
  • 1 ss honning
  • 1 håndfull finhakkede mandler
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss olje
  • 2 eggehviter
  • 1 strøken ss kanel
  • litt salt
  • 50 g mørk sjokolade
 
Fremgangsmåte:
  1. Bland alle ingrediensene (utenom sjokolade) sammen i en bolle.
  2. Konsistensen skal være mellom-fast. Ikke for myk. Hvis for hard konsistens, ha i litt vann.
  3. Hell blandingen i en ildfast form med bakepapir og spre det utover. Tykkelsen bør ikke være mer enn 1 cm.
  4. Stekes i ovnen i ca 30 minutter på 180 grader.
  5. Avkjøl.
  6. Smelt så sjokoladen i mikro eller en gryte og smør på litt sjokolade på hver energibar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar