mandag 24. februar 2014

Det er bollesøndag til helgen...

Denne oppskriften er hentet fra det søte liv og er kjempe god! Den er laget med melis istedenfor sukker.  I oppskriften står det 100 g gjær, jeg brukte bare en pakke med gjær (50 g) og synes det holdt.

Ingredienser:
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1,5 kg hvetemel

Fremgangsmåte:
  1. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
  2. Rør gjæren ut i vesken.
  3. Bland i kardemomme og hvetemel.
  4. Elt deigen til den er smidig.
  5. Trill ut bollene med engang (40 stk) og legg dem på bakepapirdekkende stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
  6. Stek bollene midt i ovnen ved 205 grader i 7-10 minutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar