onsdag 26. februar 2014

Rundstykker (brytebrød) med cottage cheese

Jeg er en skikkelig søtmons, men prøver å være sunn i ukedagene ihvertfall. Da er det greit å ha noe fristende i fryseren som erstatter den kjedelige brødskiven. Her er en av mine rundstykke favoritter. På grunn av cottage cheese'n så blir disse rundstykkene veldig saftige!

Oppskriften er hentet fra tine.no, men jeg har modifisert den litt.

Ingredienser
  • 2 ss smør evt. 2 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • 200 g cottage cheese orginal (helst ikke mager, blir ikke like saftig da) 
  • 1 ts salt
  • 5 dl grovt mel (velg selv hvilket du bruker, jeg bruker ofte litt sammalt hvete grov og havremel)
  • 5 dl hvetemel (ikke hiv oppi alt hvetemelet med det samme. Hiv i litt og litt og se hvor fast deigen blir)
Tips! Du kan også bruke kun grovmel hvis du velger fullkornshvetemel som er finmalt. Rundstykkene blir kjempe gode!

Til pensling
1 sammenvispet egg
2 ss valmuefrø


Fremgangsmåte:

  1. Du trenger en liten langpanne eller en rund form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. 
  3. Bland så i cottage cheese.
  4. Rør i melet og rør til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
  6. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek rundstykkene tett i tett (da blir de mest saftige), midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar