torsdag 27. februar 2014

Indisk rett - Butter chicken

Jeg har hatt forening i kveld og testet denne retten på mine kjære venninner. Retten var veldig god og må derfor noteres her i kokeboken. Jeg fant den hos en blogger som heter Elin Larsen, men har endret litt på den.
(Til 3 personer)
Ingredienser:
- Kyllingfilet 600 gr
- Marinade:
  • 25 g finhakket hvitløk
  • 25 g finhakket ingefær- mos i stavmikser med litt varmt vann til paste sammen med hvitløk
  • ½ ts salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 ts hot chilikrydder
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olje (jeg brukte rapsolje)

- Saus
  • 20 g smeltet smør
  • 5 g finhakket hvitløk
  • 4 g finhakket ingefær
  • En liten ts kardemomme
  • 2 ts tørket koriander
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts malt nellik
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts hot chili krydder (1/2 ts hvis du vil ha den mildere)
  • 1,5 dl tomatpure
  • 3 ss sitronsaft
  • 100 g smør som deles i terninger (helst romtemperert)
  • 1,8 dl kremfløte
  • 1-2 ss sukker
  • 2 ss hakket koriander (plante) som garnityr
  • Salt

Fremgangsmåte:
- Steg 1, mariner kylling:
Skjær filetene i passe store biter. Bland først hvitløk- og ingefærpaste sammen med kyllingen og salt. Bland godt for hånd.
Rør så yoghurt sammen med sitronsaft, chilipulver, gurkemeie, garam masala og olje. Tilsett kyllingbitene og bland godt. Viktig at kyllingbitene blir godt marinert for å oppnå smak og mørhet. Sett plastikk over bollen og la det stå å marinere minimum 4 timer i kjøleskap, og helst ikke lenger enn 5-6 timer. 
- Steg 2, saus:
Smelt smør i en gryte og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek i et minutt eller to (middels varme), tilsett deretter kardemomme, laurbærblad, nellik, koriander, garam masala, gurkemeie og chilikrydder. Rør godt og stek i 1-2 minutter til det lukter eksotisk krydder. Rør inn tomatpure og sitronsaft. Kok noen minutter. Tilsett smørklatter litt etter litt, og rør til smøret har smeltet. Avslutt med å tilsette fløte og rør til sausen er glatt.
Hiv sausen i en blender og hell 1 dl vann i. Ha den på i 1-2 minutt. Hiv så sausen tilbake i gryten. Kok opp, og la småputre i 5 minutter. Rør inn sukker og smak til med litt salt.
- Steg 3, stek kyllingen:
Ta kyllingbitene ut av marinaden. Tørk av de litt og hiv i stekepanne sammen med litt olje. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte og hiv så sausen over kyllinbitene.
Server med nan-brød, mango salat (jeg hadde i trippel-salat,mango,paprika,agurk,ruccola og rødløk) og cashew-nøtter. Oppskrift på et godt nan-brød finner du her.



1 kommentar: