søndag 16. februar 2014

Blomkålsuppe ala Margrethe

Jeg lagte blomkålsuppe i sist uke og fant ut til min "store forskrekkelse" at jeg ikke hadde lagt ut oppskriften her. :) Dette er en sunn variant og du kan velge om du vil lage den med eller uten melk/fløte.

(2-3 personer)

Ingredienser:
  • 2 blomkålhoder (1,5 hvis det er store blomkålhoder)
  • 2-3 shalottløker
  • 1/2 vanlig løk eller purre
  • 5 dl med vann og buljong (1,5 grønnsaksbuljong)
  • Melk eller fløte etter ønske. Evt. spe på med vann dersom du ikke ønsker melkeprodukter i.
  • Litt smør hvis ønskelig for en rundere smak.
  • Salt og Pepper
  • Bacon
  • Koriander (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
  1. Kutt opp shalottløk og løk/purre. Stek de blanke i en stekepanne sammen med litt olje.
  2. Vask og kutt opp blomkålbuketter fra det ene blomkålhodet. Hiv de så i en gryte sammen med vann og buljong. Hiv også i bladene fra blomkålhode. Kokes i ca. 10 minutter til bukettene er møre.
  3. Finn fram en blender. Hiv blomkålbukettene i blenderen sammen med ca. 3 dl av kokekraften og den stekte løken. Kast bladene de skal ikke oppi. Kjør blomkål blandingen i blenderen til du får en glatt og smidig suppe.
  4. Hiv så suppen over i en gryte og ta oppi resten av kokekraften. Kok opp.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ta så blomkål hode nr 2 - rensk og kutt opp i biter. Ikke bladene. Hiv bukteene oppi suppen og kok i ca 10 minutter til bukettene er møre.
  7. Hvis ønskelig ta i melk eller fløte og evt. litt smør til du får den konsistensen du måtte ønske.
  8. Stek litt baconterninger som du serverer med suppen. Pynt med litt koriander.

Her serverer jeg suppen sammen med brytebrød fra Trines Matblogg.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar