(2-3 personer)
Ingredienser:
- 2 blomkålhoder (1,5 hvis det er store blomkålhoder)
- 2-3 shalottløker
- 1/2 vanlig løk eller purre
- 5 dl med vann og buljong (1,5 grønnsaksbuljong)
- Melk eller fløte etter ønske. Evt. spe på med vann dersom du ikke ønsker melkeprodukter i.
- Litt smør hvis ønskelig for en rundere smak.
- Salt og Pepper
- Bacon
- Koriander (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Kutt opp shalottløk og løk/purre. Stek de blanke i en stekepanne sammen med litt olje.
- Vask og kutt opp blomkålbuketter fra det ene blomkålhodet. Hiv de så i en gryte sammen med vann og buljong. Hiv også i bladene fra blomkålhode. Kokes i ca. 10 minutter til bukettene er møre.
- Finn fram en blender. Hiv blomkålbukettene i blenderen sammen med ca. 3 dl av kokekraften og den stekte løken. Kast bladene de skal ikke oppi. Kjør blomkål blandingen i blenderen til du får en glatt og smidig suppe.
- Hiv så suppen over i en gryte og ta oppi resten av kokekraften. Kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- Ta så blomkål hode nr 2 - rensk og kutt opp i biter. Ikke bladene. Hiv bukteene oppi suppen og kok i ca 10 minutter til bukettene er møre.
- Hvis ønskelig ta i melk eller fløte og evt. litt smør til du får den konsistensen du måtte ønske.
- Stek litt baconterninger som du serverer med suppen. Pynt med litt koriander.
Her serverer jeg suppen sammen med brytebrød fra Trines Matblogg. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar